onsdag 15. oktober 2008

Blogglekse uke 43, 1STB og uke 44, 1STE. Hva er privat?

De siste årene har vi sett at grensen mellom hva som er privat og hva som er fritt tilgjengelig informasjon har flyttet seg. Utviklingen av internett gjør at det meste som finnes av informasjon kun er et tastetrykk unna, og internett er også det stedet vi først oppsøker når vi ønsker å finne informasjon om ulike emner.

Vi ser at det legges mer og mer privat informasjon ut på nettet. Bilder fra hytteturer og fester havner på Facebook søndag kveld, vi oppretter profiler på ulike nettsamfunn, ønsker vi en kjæreste kan vi legge ut informasjon om oss selv ut på datingsider på nettet, skattelistene ligger åpne for alle og enhver, etc. Googler du på venner og kjente finner du som regel en eller annen type informasjon om vedkommende, og det er ikke alltid informasjon du ønsker å få.

Hvor mener du grensen mellom det private og det offentlige bør gå når det gjelder informasjon på internett? Hva mener du er greit at legges ut av informasjon om deg? Hvordan bruker du internett til å finne og spre informasjon om deg selv og andre? Kjenner du til tilfeller hvor nettet er blitt brukt til å mobbe andre eller spre uriktige opplysninger om noen du kjenner? Skriv et innlegg på bloggen din hvor du tar opp disse problemstillingene. I tillegg vil jeg at du går inn på bloggen til den i klassen som står under deg på blogglisten på klassebloggen og legger inn en kommentar på det vedkommende har skrevet i sitt innlegg (om denne saken). Alle må ha skrevet sitt innlegg før de kommer på skolen onsdag 22.10. Forsøk å få inn innleggene deres såpass tidlig at andre rekker å kommentere også.

Foto: www.flickr.com/photos/49127694@N00/315686462

Ingen kommentarer: